Effin rahankeräysepäily menossa käräjäoikeuteen

Saimme tietää vuonna 2015, että Effiä epäillään (jälleen) luvattomasta rahankeräyksestä. Asia lähti etenemään vauhdikkaammin, kun yhdistys alkoi kysellä tutkinnan perään. Esitutkinta valmistui vuonna 2020 ja  tapaus eteni syyttäjälle. Syyttäjän mukaan haastehakemus on toimitettu käräjäoikeuteen 18.3.2021, joten oikeuteen mennään taas, aivan samasta aiheesta kuin edellisellä kerralla.

Koko tarinan ajan on siis kiistelty siitä, saako netissä ylipäätään kertoa lahjoitusmahdollisuudesta. Minkäänlaisesta saatujen (pienten) lahjoitusten väärinkäytöksistä  yhdistystä ei epäillä.

Kooste rahankeräyssaagasta vuodesta 2005 alkaen, saa nähdä milloin tarina päättyy.

2 thoughts on “Effin rahankeräysepäily menossa käräjäoikeuteen”

  1. EFF:in toiminta haittaa CIA:n toimintaa ja Suomen hallitus toimii Washingtonin ohjeistuksen mukaisesti.

    Kyseessä on ns.”Lawfare” taktiikka, jota CIA käyttää USA:n alusmaissa kuten Suomessa, Brasiliassa, jne.

  2. Elias Aarnio

    Kommentissa menee nyt vähän puurot ja vellit sekaisin. Electronic Frontier Foundation (EFF) ja Electronic Frontier Finland – Effi ry ovat eri organisaatioita ja täysin riippumattomattomia toisistaan. Rapakon takana kyllä tiedetään että Suomessa on organisaatio, joka on kopioinut toimintamallin ja osin nimenkin. On imartelevaa että joku ajattelee vastarinnan voivan olla näinkin organisoitua. Tässä kyseisessä tapauksessa motiivit löytyvät kuitenkin todennäköisemmin ihan Suomen lainsäädännöstä ja suomalaisten viranomaistoimijoiden osin julkilausumattomista motiiveista. Kun Occamin partaveitsellä karsitaan ylimääräisiä rönsyjä, huomataan että yksinkertaisin selitys on tässäkin todennäköisin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *