Keskustanuoret: Kansanedustajat herätkää – uusi tekijänoikeuslaki heikentää kuluttajan oikeuksia

22.9.2005

Eduskunta on hyväksymässä uutta ehdotusta tekijänoikeuslaiksi. Ehdotetussa muodossaan laki tulee kaventamaan yksilön oikeuksia ja hidastamaan kulttuurin, koulutuksen ja informaatioyhteiskunnan kehitystä. Laki toteutuessaan antaa poliisin valtuudet tekijänoikeusjärjestöille ja monikansallisille mediajäteille.

Keskustanuorten mielestä on huolestuttavaa, että mediayhtiöt ja tekijänoikeusjärjestöt unohtavat pääasiallisen tehtävänsä, eli viihteen tuottamisen kuluttajalle. Jos laki tulee voimaan, alkaa ajojahti kuluttajaa kohtaan. Emme halua, että edellämainitut järjestöt kertovat meille mitä saamme nähdä, kuulla ja lukea mediasta ja mitä emme.

Ministeri Karpela: On huolestuttavaa, että pidätte kansanedustajien tekijänoikeuslaista saamaa runsasta palautetta masinoituna kampanjana. Keskustanuorten mielestä tämä palaute ei ole missään muodossa paheksuttavaa. Se osoittaa ihmisten kiinnostuksen yhteisten asioiden hoitoon ja lain sisältöön. Kysymmekin: Kuinka moni kansalainen äänestäisi sellaisen lain puolesta, joka kaventaa yksilön oikeuksia.

Keskustanuoret eivät hyväksy lakia esitetyssä muodossaan. Haluamme lain takaisin käsittelyyn, jossa vaadimme sen epäkohtia korjattavaksi siten, että kuluttajan ja yksilön etu tulee ensisijaiseksi. Kansanedustajat ovat eduskunnassa kansan valtakirjalla. Vetoamme edustajiin vielä viime metreillä, että he kuuntelisivat satoja yhteydenottoja ja ottaisivat asiassa järjen käteensä.

Lisätietoja:
Tuomo Puumala
Suomen Keskustanuorten puheenjohtaja
040-5182768

Lähde: http://www.keskustanuoret.fi/kannanotot.htm