Laura Kankaala mukaan Effin tietoturvatyöryhmään

Effin tietoturvatyöryhmä vahvistuu tietoturvan kansantajuistajana tunnetulla hyvishakkeri Laura Kankaalalla.

Tietoturva vaikuttaa yhteiskunnassa kaikkeen. Kuitenkin Suomessa tietoturva-asiantuntijoita on vain pieni joukko. Siksi vapaaehtoisina tietoturvaa edistävien ammattilaisten tekemä työ on merkittävää. Tietoturva-ammattilaisilla on suuri vastuu edistää yhteistä hyvää Suomessa.

Tätä tehtävää varten Effillä on tietoturvatyöryhmä. Ryhmässä tietoturvakysymyksiin keskittyvät vankat ammattilaiset Mikko Kenttälä, minä Juha Nurmi ja mukaan liittynyt Laura Kankaala.

Laura Kankaala tunnetaan taitavana tietoturvakysymysten kansantajuistajana. Kankaala on tehnyt tunnetuksi tietoturvaa mm. olemalla mukana YLE:n Team Whack -dokumenttisarjassa [1]. Kankaala jakaa oppejaan kansalaisille [2], jotta jokainen voisi olla netissä turvallisemmin.

Annat itsestäsi jatkuvasti tietoa nettiin. Mihin tuo tieto menee? Kuka sitä käyttää? Ja mihin? Hyvishakkeri Laura Kankaalan mukaan kaikkien olisi hyvä ymmärtää vähintään perusasiat datan liikkeistä [3].

Kankaala myös selvensi Vastaamon tietomurtoa ja kiristystä.

Kymmenien tuhansien ihmisten tiedot on vuodettu. Onko mitään tehtävissä ja mitä tähän mennessä on tapahtunut? Haastattelen videolla valkohattuhakkeri Laura Kankaalaa [4].

Tervetuloa Laura!

[1] https://areena.yle.fi/1-4664681 

[2] https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/c10295fe-0d7c-4628-922c-b5585dcb84ae 

[3] https://areena.yle.fi/1-50508056 

[4] https://areena.yle.fi/1-50673421

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *