Blogi: Effin tietoturvatyöryhmä perustettu

Effille on perustettu tietoturvatyöryhmä, joka keskittyy tietoturvakysymyksiin. Olemme vuosien saatossa, Effin hallituksessa mukana ollessamme, miettineet keinoja helpottaa jäsenistön toimimista aktiivina ilman kuulumista hallitukseen. Samalla olemme myös pohtineet Effin toimintaan mukaan pääsemisen kynnyksen madaltamista siten, että mukaan pääsee helposti ja toiminta on selkeää uusille aktiiveille.

Päätimme Juhan kanssa jättäytyä pois Effin hallituksesta vuodelle 2021 ja alamme edistämään omalta osaltamme tätä tavoitetta. Tietoturvatyöryhmän on nyt perustettu ja jätimme jo ensimmäisen lausunnon tietoturvan ja tietosuojan parantamiseksi yhteiskunnan kriittisillä toimialoilla ja toisen lausunnon vahvan salauksen puolesta. Tämän lisäksi kommentoin ylen aamut-tv:ssä ja radion ykkösaamussa WhatsAppin käyttöehdoista noussutta kohua sekä hiukan myös SoMe-jättien valtaa.

Effillä on pitkä historia kansalaisten sähköisiä oikeuksia ajavana järjestönä ja Effiltä pyydetäänkin usein kannanottoja nimenomaan kansalaisten näkökulmasta. Tällä hetkellä kansalaisten näkökulma nousee lähinnä Effin kautta esiin, lukuun ottamatta yksittäisiä asiantuntijoita.

Käytännössä tarve on kova ja esimerkiksi lainvalmisteluprosesseissa on huutava pula asiantuntijoista, jotka edustavat kansalaisten näkökulmaa. Läpi Effin historian kansanedustajat, mepit ja ministeriöt ovat halunneet kuulla ulkopuolista näkemystä asioihin, joita heille lobataan. Jopa soitelleet ja kyselleet. Apua siis kaivataan.

Mikäli tietoturva kiinnostaa sinua ja koet haluavasi mukaan auttamaan esimerkiksi tiedottamisessa, valistamisessa tai aisantuntijalausuntojen kanssa, olethan yhteydessä minuun ja Juhaan!

mikko.kenttala(ä)effi.org / juha.nurmi(ä)effi.org

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *