Effi mukana avoimessa kirjeessä Facebookille päästä päähän -salauksen vahvistamiseksi

Satakaksitoista järjestöä yhdisti voimansa avoimessa kirjeessä Facebookille päästä päähän -salauksen vahvistamiseksi yrityksen pikaviestipalveluissa. Yhdysvaltojen, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Australian hallitukset ovat lähestyneet Facebookia ja pyytäneet sitä lykkäämään suunniteltuja salauksen parannuksia “yleisen turvallisuuden” nojalla.

Järjestöjen näkökulma on aivan toisenlainen: niin kauan kuin alustapalvelu ei tue päästä päähän -salausta, se helpottaa tietoturvaloukkauksia, tietojen väärinkäyttöä ja muuta oikeudetonta tietoihin pääsyä. Koska Facebookin hallinnoimat palvelut ovat laajalti käytettyjä, oletuksena käytössä oleva päästä päähän -salaus olisi merkittävä parannus maailmanlaajuiselle viestinnänvapaudelle, yleiselle turvallisuudelle ja demokraattisille arvoille. Näistä syistä järjestöt kannustavat Facebookia jatkamaan suunniteltuja parannuksia viestien salaamiseksi Facebookin tuotteissa ja palveluissa.

Järjestöjen avoin kirje Facebookille salauksen vahvistamiseksi (PDF, englanniksi)

Järjestöjen avoin kirje Facebookille salauksen vahvistamiseksi (Center for Democracy & Technologyn (CDT) sivuilla, englanniksi)

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *