Isovelipalkinnot jaettiin 15.5.2002

EFFI jakoi Isovelipalkinnot ensimmäistä kertaa Suomessa. Ohjelmassa oli ensin kolme alustuspuheenvuoroa ja sitten varsinainen palkintojen jako. Petteri Järvinen puhui tietoturvasta ja yksityisyydestä (ppt), Kai Puolamäki spämmistä ja Jukka Korpela yksityisyydestä työpaikalla. Palkintojensaajat oli valinnut asiantuntijaraati, johon kuuluivat Johan Helsingius, Petteri Järvinen, Jyrki JJ Kasvi, Jukka Korpela, Tuomas Lukka, Kai Puolamäki ja Mikko Välimäki. Tilaisuus keräsi noin neljäkymmentä kiinnostunutta kuulijaa Helsinkiin Tieteiden talolle.


Kansainvälisiä isovelipalkintoja on jaettu jo kymmenissä eri maissa.
(Suurempi versio kuvasta)


Palkintoraadin jäseniä vasemmalta lukien: Jukka Korpela, Mikko Välimäki, Kai Puolamäki ja Petteri Järvinen.
Yleisöä oli paikalla mukavasti.

Rata ja Oikeusministeriö palkittiin

Raati päätti antaa Isovelipalkinnon jaetusti Oikeusministeriölle sähköisestä sananvapauslaista ja Rahoitustarkastukselle terrorismista epäiltyjen listan julkistamisesta Internetissä. Yrityssarjassa palkittiin kuvitteellinen Oy Yritys Ab ja yksilösarjassa annettiin positiivinen tunnustuspalkinto EU:n oikeusasiamies Jacob Södermanille. Tarkempi palkintojensaajien esittely ja perustelut on luettavissa lehdistötiedoteessa. (pdf) Muistoksi jäi myös tilaisuuden juliste. (pdf)


EFFIn puheenjohtaja Mikko Välimäki ojentaa Isovelipalkinnon yrityssarjan voittajalle. Palkintoa noutaa Isoveljen tahdoton käskyläinen imperiumin marssin tahdittamana.


Positiivinen palkinto myönnettiin Jacob Södermanille.


Isovelipalkinnot kiinnostivat myös lehdistöä ja mediaa.

Raatiin kuuluivat

Johan Helsingius
Petteri Järvinen
Jyrki J Kasvi
Jukka Korpela
Tuomas Lukka
Kai Puolamäki
Mikko Välimäki