Lisävastuuta palveluntarjoajille

Kulttuurin ja koulutuksen euroopan parlamentin komitean ranskalainen jäsen, Marielle De Sarnez, on julkaissut ehdotuksensa euroopan komissiolle luoda uusi suositus “alaikäisten ja ihmisarvojen suojelemiseksi”.

Suositus on vielä Karpelan ideaa pahempi koska De Sarnez haluaisi sen ulottuvan palveluntarjoajien kautta kaikkialle. Kaikkien palveluntarjoajien tulisi luoda tehokas ja helppokäyttöinen suodatusjärjestelmä lapsille. “Tehokkaita suodatusjärjestelmiä Internetille ja kännyköille on jo olemassa. Ne ovat kalliita mutta operaattorit voivat käyttää niitä. Kaikki mitä tarvitaan on poliittinen ja taloudellinen tahto jakaa niitä”.

Jotta idea ei olisi niin yksinkertainen De Sarnez haluaa kaikelle verkkosisällölle määrityksen siitä mitä sivu sisältää. Näin on helpompi suodattaa materiaalia. Tähän voinee ajatella “rating” tagin.

“requiring Internet site providers, producers or distributors to provide a description of propsed content, making it easier to classify sites using abbreviations common to all Member States”

Itse ehdotus
http://www.europarl.eu.int/meetdocs/2004_2009/documents/PR/547/547671/547671en.pdf

Lähde
http://www.edri.org/edrigram/number3.7/filtering

Lawrence Lessigin selvitys miksi PICS HTML metatagi ei ole hyvä
http://wired-vig.wired.com/wired/archive/5.07/cyber_rights_pr.html