EFFI: Tuki kampanjalle joukkoseurantaa vastaan

Electronic Frontier Finland – EFFI ry antoi virallisen tukensa International Campaign Against Mass Surveillance (ICAMS) -kampanjalle
allekirjoittamalla julistuksen joukkoseurantaa vastaan. Allekirjoitus osaltaan vahvistaa EFFIn tavoitetta puolustaa yksityisyyttä.

“Ihmisten elämiseen vaikuttavista radikaaleista muutoksista pitää käydä kansalaiskeskustelua, mitä ei ole käyty. Turvallisuus on tärkeää mutta sitä ei saada heikentämällä perusoikeuksia kuten yksityisyyttä.” selittää Teemu Välimäki, EFFIn hallituksen jäsen. “Allekirjoittamalla julistus joukkoseurantaa vastaan, haluamme viestittää muiden allekirjoittaneiden kanssa huolemme kehityksestä jossa perusoikeudet väistyvät näennäisen turvallisuuden tieltä” jatkaa Välimäki.

International Campaign Against Mass Surveillance on maailmanlaajuinen kampanja jossa tällä hetkellä on jo yli 150 kansalaisjärjestöä ympäri maailman. Kampanjan perustajiin kuuluu muiden muassa ameriikkalainen kansalaisten oikeuksia ajava American Civil Liberties Union ja eurooppalainen valtioiden ja EU:n toimia tarkkaileva järjestö Statewatch. Tavoite on kerätä yli 250 organisaatiota tukemaan julistusta.

“Biotunnisteiden lisääminen kaikkiin henkilö- ja matkadokumentteihin, palveluntarjoajien velvollisuus tallentaa teleliikenne ja lentomatkustamisen tarkkailu hyväksytään kansainvälisillä foorumeilla. Niistä on tullut maailmanlaajuinen aihe” toteaa Tony Bunyan, Statewatchin johtaja. “Pakollinen rekisteröinti ja joukkoseuranta eivät ole ratkaisu terrorismiin. On olemassa oikea riski että tarkkailemalla kaikkia ei tarkkailla ketään” jatkaa Bunyan.

Julistustuksen voi allekirjoittaa kuka tahansa, myös yksityishenkilö.

Kampanjan kotisivut
http;//www.i-cams.org

Lista allekirjoittaneista organisaatioista
http://www.i-cams.org/SupportingOrgs.html

Julistus suomeksi
http://www.i-cams.org/Declaration_Su.html

Lisätietoja

Statewatchin kotisivu
http://www.statewatch.org

EDRIn kirje Tony Blairille ja komissaareille
http://www.effi.org/kirjeet/edrin-kirje-lontoon-terrori-050726.html

Teemu Välimäki
Hallituksen jäsen, Electronic Frontier Finland ry
teemu.valimaki@effi.org
045 672 6289