Effi: Kiitos kartta-aineistojen avaamisesta – avoin kirje Urpilaiselle ja Koskiselle

Avoin kirje Jutta Urpilaiselle ja Jari Koskiselle

Electronic Frontier Finland – Effi ry
23.12.2011

Effi: Kiitos kartta-aineistojen avaamisesta

Arvoisat ministerit Koskinen ja Urpilainen,

Kiitos, että hoiditte Maanmittauslaitoksen kartta-aineistojen vapauttamisen nopeasti ja asiallisesti joidenkin virkamiesten lyhytnäköisestä vastaanhangoittelusta huolimatta.

Asian perusteluthan ovat harvinaisen selvät, kuten avoimessa kirjeessämme 12.12.2011
http://www.effi.org/kirjeet/effi-maanmittauslaitoksen-kartat111212.html totesimme.

Toivottavasti linja jatkuu. Esimerkiksi Ilmatieteenlaitoksella[1], Tilastokeskuksella[2] ja Patentti- ja rekisterihallituksella[3] on runsaasti yleisöä hyödyttävää, julkisin varoin kerättyä aineistoa, johon ei pääse käsiksi ilman maksua.

Joka tapauksessa tämä päätös oli poliitikoilta kansalle sellainen joululahja, josta voi olla aidosti iloinen: ei puheita vaan tekoja. Hyvä!

Parhain terveisin,

Timo Karjalainen, puheenjohtaja
Electronic Frontier Finland – Effi ry
puheenjohtaja@effi.org
050 590 3763

[1] http://ilmatieteenlaitos.fi/palvelut-yrityksille
[2] http://stat.fi/tup/tilastotietokannat/hinnasto.html
[3] https://virre.prh.fi/portal/dt?content.selectedChannel=priceList

Electronic Frontier Finland – Effi ry on perustettu puolustamaan kansalaisten sähköisiä oikeuksia. Tällaisia ovat esimerkiksi oikeus sensuroimattomaan viestintään, kohtuullisiin käyttöehtoihin digitaalista sisältöä ostettaessa sekä vapaus kehittää ja julkaista avoimia tietokoneohjelmia. Yhdistys herättää keskustelua ja pyrkii vaikuttamaan muun muassa lainsäädäntöhankkeisiin sananvapaudesta ja tekijänoikeudesta Suomessa ja Euroopassa. Mielestämme yksityisyyttä ei saa rikkoa, spämmäys tulee kieltää ja ohjelmistoideapatenteista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Yhdistyksellä on noin 1500 jäsentä. Lisätietoja Effin kotisivulta http://www.effi.org/.