Effin toiminnanjohtajaksi Nomi Byström

Helsinki 6.8.2015
JULKAISUVAPAA HETI
Lehdistötiedote
Electronic Frontier Finland – Effi ry

Effin toiminnanjohtajaksi Nomi Byström

Effin avoinna olleeseen työpaikkaan on valittu oikeustieteen tohtorikoulutettava, VTT Nomi Byström. Hän aloittaa työnsä heti. Hakuilmoituksesta poiketen hänen tehtävänimikkeensä on toiminnanjohtaja. Nomilla on tutkijatausta tietosuojan, massavalvonnan, ihmisoikeuksien ja kyberoikeudellisten kysymysten parissa.

“Ville Oksasen poismenon jälkeen Effiin jäi valtava aukko erityisesti lainopillisessa asiantuntemuksessa. Olemme hyvin iloisia, että Effin ensimmäiseksi palkatuksi työntekijäksi löytyi asiantunteva, Effin toimialaan perehtynyt tutkija jatkamaan Oksasen viitoittamalla tiellä”, iloitsee Effin puheenjohtaja Timo Karjalainen.

“Ville Oksasta kaivataan ja hänen kaltaisiaan digioikeuksien puolustajia tarvittaisiin joka päivä enemmän. Sananvapautta ja yksityisyyden suojaa poljetaan. Uhat niitä ja muita ihmisoikeuksia vastaan ovat moninkertaistuneet räjähdysmäisesti globaalin digiyhteiskunnan myötä. Olemme lisäksi astuneet vaaralliseen aikakauteen, jossa massavalvontaa ei ainoastaan pyritä legitimoimaan kiertämällä lakeja, vaan nyt myös aktiivisesti luodaan lainsäädäntöä, jolla kielletään perusoikeuksia. Kansainvälinen oikeus yksinään ei pysty tätä estämään eikä puolustamaan meidän sähköisiä oikeuksiamme. Effiä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Tervetuloa mukaan Effiin toimimaan!” toteaa Nomi Byström.

Toiminnanjohtajaan voi ottaa yhteyttä kaikissa Effi-asioissa.

Lisätietoja:

Nomi Byström
toiminnanjohtaja, Electronic Frontier Finland – Effi ry
puh. 0400 270 170
nomi.bystrom@effi.org

Timo Karjalainen
puheenjohtaja, Electronic Frontier Finland – Effi ry
puh. 050 590 3763
timo.karjalainen@effi.org

Electronic Frontier Finland – Effi ry on perustettu puolustamaan kansalaisten sähköisiä oikeuksia. Tällaisia ovat esimerkiksi oikeus sensuroimattomaan viestintään, kohtuullisiin käyttöehtoihin digitaalista sisältöä ostettaessa sekä vapaus kehittää ja julkaista avoimia tietokoneohjelmia. Yhdistys herättää keskustelua ja pyrkii vaikuttamaan muun muassa lainsäädäntöhankkeisiin sananvapaudesta ja tekijänoikeudesta Suomessa ja Euroopassa. Mielestämme yksityisyyttä ei saa rikkoa, spämmäys tulee kieltää ja ohjelmistoideapatenteista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Yhdistyksellä on noin 1600 jäsentä. Lisätietoja Effin kotisivulta www.effi.org.