Effin blogaukset Mastodonissa

Hei kaikki Effin jäsenet ja muut sähköisistä oikeuksistaan kiinnostuneet!

Kiitos Elon Muskin öykkäröinnin ja hänen hyvin kyseenalaisen tapansa ottaa Twitter haltuun, meillä on nyt uusi erinomainen tilaisuus saada ihmisiä siirtymään pois keskitetyiltä sosiaalisen median alustoilta! Twitterissä on edelleen meneillään jo viikon kestänyt joukkopako, eikä tällaista tilaisuutta tulekaan taas ihan heti. Käyttäkäämme siis tilaisuus hyväksemme ja kasataan lisää kriittistä massaa vaihtoehtoiseen, avoimeen koodiin perustuvaan, hajautettuun ja federoituun sosiaaliseen mediaan.

Ylivoimaisesti paras vaihtoehto tällä hetkellä on Mastodon. Keskitetyn palvelun sijaan, ihmiset voivat perustaa omia palvelimiaan ajamaan Mastodonia ja niitä voi sitten yhdistellä toisiinsa niin, että ystäviä löytää koko Mastodonin verkosta. Palvelimen käyttäjät voivat olla piilossa tai haettavissa, riippuen ihan sen tietyn Mastodon-palvelimen asetuksista, sekä käyttäjän omista asetuksista.

Nyt Effin blogaukset linkittyvät tästä eteenpäin Mastodoniin ja ne löytää hakemalla siellä Effin hashtagia: . Blogauksemme Mastodoniin linkittää tällainen WordPress-liitännäinen.

Nyt kannattaa tehdä tili Mastodoniin, kun hyviä nimiä on vielä paljon saatavilla. Täältä löytyy listaa erilaisista instansseista, vastattuaan ensin muutamaan kysymykseen.

Tässä vielä epäviralliset käyttöohjeet Mastodonin käyttämiseen: https://fedi.tips

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *