Effi luovutti Isovelipalkinnon Microsoftille

Effin varapuheenjohtajat Leena Romppainen, Tapani Tarvainen ja Lars Wirzenius (kuvassa oikealla) kävivät luovuttamassa tämän vuoden yrityssarjan Isoveli-palkinnon (Anu Raatikaisen maalaus) Microsoftille 25.2.2015.

Palkintoa vastaanottamassa olivat Aki Siponen (kuvassa vasemmalla), Max Mickelson ja Pasi Mäkinen (kuvassa taustalla).

Aki Siponen kommentoi palkintoa näin:

“Mielestämme Effi ry tekee tärkeää työtä pitäessään yllä keskustelua ja tuodessaan esille yksityisyyden suojaan liittyviä tärkeitä kysymyksiä ja pyrkiessään valistamaan Internetin käyttäjiä vaaroista, joita netissä saattaa kohdata.

Olemme tehneet myös kuluttajapuolella pitkäjänteisesti työtä yksityisyyden suojan parantamiseksi. Art 29 WP totesi tämän viime syksynä kirjeessään (http://ec.europa.eu/justice/data-protection/article-29/documentation/other-document/files/2014/20140922_letter_microsoft_service_agreement.pdf).

Pidämme saamaamme huomionosoitusta ansaitsemattomana. Huomionosoitus ja EFF:n meille 2014 antamat kuusi tähteä käyttäjien yksityisyydensuojan puolustamisesta ovat suuresti ristiriidassa keskenään.”

Palkinnon varsinainen perustehan tosin oli Skype-puheluiden vuotaminen NSA:n käsiin, ja Skypen turvattomuuteen on Effin mielestä yhä syytä kiinnittää huomiota.

Kiitokset Microsoftille tapaamisesta ja asian ottamisesta vakavasti.