Globaali raportti Snowden-paljastusten vaikutuksista

Yksityisyydensuoja-aktivisti Simon Davies on koonnut maailmanlaajuisen raportin Edward Snowdenin tietopaljastusten vaikutuksista yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Raportin maakohtaiset osiot ovat peräisin eri maiden kansalaisoikeusjärjestöiltä. Suomen osuudesta raportissa vastasi Effi. Raportin ilmestymishetkellä on kulunut vuosi aikaa Snowdenin ensimmäisistä paljastuksista.

Raportin mukaan hallitukset ympäri maailman eivät ole tehneet juuri lainkaan konkreettisia toimenpiteitä lopettaakseen kansalaisten kohtuuttoman valvonnan. Joissain maissa paljastuksia on myös kohdeltu lähinnä USA:ta koskevana asiana, vaikka ihmisten massavalvonta on valtioiden rajat ylittävä ongelma. Paljastusten saama mediahuomio on vähentynyt useissa maissa ajan kuluessa. Hallitusten lisäksi esimerkiksi teknologiayritysten toimenpiteet yksityisyyspuutteiden korjaamisessa ovat jääneet puolitiehen.

Raportti PDF-muodossa: A Crisis of Accountability – A global analysis of the impact of the Snowden revelations

Privacy Surgeonin blogikirjoitus “Global security analysis reveals widespread government apathy following Snowden disclosures”

Tietoviikon artikkeli “NSA-paljastuksista on jo vuosi – kohdemaat seisovat edelleen tumput suorina”