Eduskunta nosti kädet ylös

Tulemme todennäköisesti tänään myös lehdistötiedotteella ulos (myöhäinen iltapäivä?), mutta sitä ennen tässä on parit kommentit yön yli nukkumisen jälkeen.

Hallituspuolueet päättivät siis olla tekemättä mitään tekijänoikeuslaille. Sen sijaan nyt ollaan tekemässä pontta, “jolla varmistetaan kuluttajien yksityinen kopioiminen jatkossa.” Eduskunnassa ei ilmeisesti osata olla huolissaan kuin yhdestä asiasta kerralla ja tässä tapauksessa siksi muodostui (virsien jälkeen) CD-levyjen kopioiminen. Kyyninen näkemys olisi, että ilmeisesti kyseinen (30 vuotta vanha) teknologia oli jo tarpeeksi tuttua.. Valitettavasti ÄKT/Gramex/Lauri Kaira-propagandakoneisto onnistui jälleen kerran “erinomaisesti” viemään keskustelun sivuraiteille syöttämällä OPM:n suuhun väitteen, että tällä hetkellä ei ole mitään ongelmaa, koska vain muka prosentti levyistä on kopiosuojattuja (vrt. IT-viikko aiheesta). Yllättäin MPA:n Suomen edustajien suunnasta ei vastaavaa kuultu sillä:

Hyvät SDP:n ja keskustan kansanedustajat: koittakaapa kopioida DVD-elokuva kotikoneessanne – ei muuten onnistu, koska levyn kopioisuojaus ei tätä salli. Koittakaapa samaa musiikki-DVD:llä – ei onnistu edelleenkään. Kyseessä on kopiosuojaus, joka ei salli yhdenkään yksityisen kopion tekemistä (edes analogisesti VHS-videolla).

Lisää hetken päästä..