Ministeri Karpela, kansalaiset ovat oikeasti huolissaan

Kuohunta tekijänoikeuslain ympärillä jatkuu. Tällä hetkellä näyttää melkein varmalta, että asian käsittely lykkääntyy ensi viikolle. Nykyisestä laista vastuun kantava kulttuuriministeri Tanja Karpela ei luonnollisestikaan ole innoissaan asian saamasta käänteestä ja hänen mukaansa kyse onkin:

“jonkinnäköisestä masinoidusta kampanjasta tietyiltä tahoilta” (STT)

Ministeri Karpela, tässä ei ole mitään salaliittoa taustalla. EFFI tai edes Nokia ei saisi (edes rahalla) aikaiseksi sitä palautteen tulvaa, joka asiasta on syntynyt. Niin kivaa kuin olisi ottaa kunnia tapahtuneesta, se ei olisi kuitenkaan totta.

Tässä on kyse yksinkertaisesti siitä, että nykyään blogit, irkki ja tiedotusvälineet ovat mahdollistaneet aivan tavallisille kansalaisille ajantasaisen osallistumisen julkiseen keskusteluun. Syynä palautetetulvaan onkin todellinen huolestuminen lain sisällöstä; lain joka sattuu osumaan aktiivisten verkonkäyttäjien kiinnostuksen ytimeen. Huolestuttavaa on, että eduskunnassa saatujen tietojen mukaan tällaista palautetta paheksutaan yleisemminkin sen sijaa että se nähtäisiin positiivisena kiinnostuksena yhteisten asioiden hoitoon!

More later, stay tuned.