CFP – Yhteenveto

CFP2005 alkaa olla ohi. Tunnelma on ollut vielä masentuneempi kuin yleensä; valopilkkuja on näkyvissä tällä hetkellä harvinaisen vähän. Yksi sellainen kuitenkin oli äsken pidetty paneeli, jossa joukko eri-ikäisiä koululaisia kertoi näkemyksiään teknologian käytöstä ja suhteestaan yksityisyyteen. Heidän mielipiteensä olivat – ironista kyllä – huomattavasti kypsempiä kuin Karp^R^R^R useimpien poliitikkojen.

Muita huippukohtia konferenssissa olivat runsailla videoilla höystetty Negativlandin historiikki (http://www.negativland.com/), EFF:n Pioneeri-palkintojen jako paikallisessa SciFi-museossa sekä Nicole Ozerin erinomainen esitys Hollywood-elokuvista, joissa ollaan käsitelty valtion kasvavaa kontrollia tavalla, joka on vähitellen muuttumassa todellisuudeksi (Brazil, Enemy of the State, Gattaca, Minority Raport).

Ohjelmassa on vielä vuorossa Bruce Schneierin lounaspuhe ja sen jälkeen paluu arkeen.

***

Suomessakin tuntuu tapahtuvan koko ajan enemmän kuin tarpeeksi – nyt lakivaliokunta on OM:n ja OPM:n pyynnöstä lisäämässä ISP:lle velvollisuuden antaa tiedot ja katkaista yhteys asiakkaistaan, joita epäillään tekijänoikeusrikkomuksista. Lehdistötiedote aiheesta tulee ulos lähiaikoina.