EFFi eMail 4/2002

EFFi eMail 4/2002

Tulevaa:

  • EFFi tekijänoikeuspäivillä 30.8.
  • EFFi Linux Demo Dayssä 21.9.
  • EU:n tunnistetietojen tallennusaloitetta vastaan vetoomus

Ajankohtaista:

  • Tekijänoikeuslakiehdotuksen omituisuudet kuvina ja puheena
  • EFFi Assembly-TV:ssä
  • Uutisryhmä finet.toiminta.effi sai hyvän vastaanoton
  • Opetusministeriö ja EFFi sanaharkassa

Muuta:

  • EFFi tarvitsee apua webbisivujen kehittämiseen
  • EFFi tarvitsee myös apua t-paitojen ja haalarimerkkien suunnitteluun

// EFFi TEKIJÄNOIKEUSPÄIVILLÄ 30.8.

EFFin puheenjohtaja Mikko Välimäki puhuu Suomen tieteellisen kirjastoseuran järjestämässä Tekijänoikeuspäivässä, joka järjestetään perjantaina 30.8.2002 klo 9.30 – 16.30 Tieteiden talolla, Kirkkokatu 6, Helsinki. Seminaari on ensisijassa suunnattu tieteellisten kirjastojen henkilökunnalle ja yliopisto-opettajille. Tilasuudessa puhuu eri kirjastojen edustajien lisäksi muun muassa opetusministeriöstä joku tekijänoikeuslain valmisteluun osallistunut virkamies kyseisestä ehdotuksesta.

Lisätietoja: mikko.valimaki@effi.org

// EFFi LINUX DEMO DAYSSÄ 21.9.

Mikko Välimäk ja Herkko Hietanen EFFistä osallistuvat FLUG ry:n järjestämän Linux Demo Dayn yhteydessä pidettävään paneelikeskusteluun lauantaina 21.9.2002 klo 16-18 Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä. Keskustelu käydään otsikon “Julkishallinnon siirtyminen Linux-käyttöjärjestelmään” alla.

Lisätietoja: mikko.valimaki@effi.org

// EU:N TUNNISTETIETOJEN TALLENNUSALOITETTA VASTAAN VETOOMUS

EU on jälleen valmistelemassa uutta esitystä paikka- ja tunnistetietojen keräämistä ja tallentamista varten. Tällä kertaa argumenttina on turvallisuus ja rikollisten valvonta. Statewatch on uutisoinut tästä laajasti, ks. www.statewatch.org. European Digital Rights valmistelee vetoomusta EU:n asianomaisille viranomaisille hanketta vastaan. Vetoomus tulee pian yksityishenkilöiden allekirjoitettavaksi osoitteeseen www.edri.org. Asian etenemisestä tiedotetaan myös EFFin kotisivuilla.

Lisätietoja: mikko.valimaki@effi.org

// TEKIJÄNOIKEUSLAIN OMITUISUUDET KUVINA JA PUHEENA

EFFin sivuilla julkaistaan Mikko Rauhalan ideoimat tekijänoikeuslain omituisuuksia karrikoivat esimerkit sarjakuvina. Tarkoitus on esittää lain käsittämättömyydet mahdollisimman mieleenpainuvalla tavalla.

EFFi pyysi filosofian tohtori, kirjailija Jukka Kemppiseltä yhteenvedon viime ajan tekijänoikeuskeskustelusta. Kemppisen kantaa ottavan juttu on luettavissa EFFin kotisivuilta ja se julkaistiin myös Helsingin Sanomissa 18.8.2002.

Lisätietoja: mikko.valimaki@effi.org

// EFFi ASSEMBLY-TV:SSÄ

EFFi esiintyi AssemblyTV:ssä 2.8.2002. Mikko Välimäki ja Herkko Hietanen kertoivat EFFin toiminnasta ja esittelivät joukon värikkäitä esimerkkejä Aibo-koiran tanssiopetuksesta CD-levyjen “kräkkäykseen” tussilla. Linkki videoon kotisivuilla. — Aiemmin keväällä EFFi esiintyi pääkaupunkiseudulla näkyvällä ATV:llä.

Lisätietoja: mikko.valimaki@effi.org

// UUTISRYHMÄ FINET.TOIMINTA.EFFi TOIMINNASSA

EFFin toimintaa liittyvistä asioista on voinut keskustella kesäkuun lopusta uudessa uutisryhmässä finet.toiminta.effi. Ryhmää voi lukea ja siihen voi kirjoittaa artikkeleita myös Googlen avulla. Ryhmässä on saanut hyvän vastaanoton ja siellä käydään päivittäin keskustelua EFFin toiminnasta ja siihen liittyvistä ajankohtaisista aiheista.

Lisätietoja: kai.puolamaki@effi.org

// OPETUSMINISTERIÖ JA EFFi SANAHARKASSA

Opetusministeriössä ja EFFi olivat heinäkuussa jonkinlaisessa sanaharkassa. Tekijänoikeuslain uudistuksesta vastaava Jukka Liedes kommentoi ITviikossa 1.7.2002 EFFiläisiä “harrastelija-ajattelijoiksi”, joita tekijänoikeusasiat eivät koske ja joilta ei siten tarvitse pyytää lausuntoja. EFFi vastasi nopeasti Opetusministeriölle 2.7.2002 ja sittemmin välit ovat taas jossain määrin parantuneet. Otaksumme, että Opetusministeriön kanssa pääsemme taas keskusteluyhteyteen syksyn tilaisuuksien aikana.

Lisätietoja: herkko.hietanen@effi.org

// EFFi TARVITSEE APUA WEBBISIVUJEN KEHITTÄMISEEN

EFFin webbisivujen kehittämiseen tarvitaan edelleen apua. Hallituksen jäsenillä ei ole ollut riittäviä resursseja panostaa sivuihin nykyistä enempää vaikka sivut ansaitsisivat mm paremman ulkoasun ja EFFi-bannereita. Jos joku jäsenistä on valmis nikkaroimaan webbisivuillemme lisää interaktiivisuutta ja näyttävyyttä, otamme kaiken avun mielellämme vastaan. EFFin kotisivut saavat tällä hetkellä noin tuhat hittiä päivässä.

Lisätietoja: mikko.valimaki@effi.org

// EFFi TARVITSSE MYÖS APUA T-PAITOJEN JA HAALARIMERKKIEN SUUNNITTELUUN

Uutisryhmässä finet.toiminta.effi on keskusteltu ja esitetty hyviä
ajatuksia EFFi-T-paidoista ja haalarimerkeistä. EFFi voisi kustantaa
tilauksen, jos jäsenistöstä löytyisi vapaaehtoinen tai vapaaehtoisia
toteuttamaan ajatuksen. Käytännössä pitäisi aluksi piirtää tarvittavat tekstit ja kuvat.

Lisätietoja: herkko.hietanen@effi.org


EFFi eMail on säännöllisesti ilmestyvä ajankohtaistiedote Electronic
Frontier Finland ry:n toiminnasta.

Loppukesäisin terveisin,
Mikko Välimäki
puheenjohtaja