Toiset juhlat ovat tasa-arvoisempia kuin toiset

Olen Effin agenttina menestyksekkäästi saapunut Alternative Partyyn. Tapahtumassa voi siis tutustua autenttiseen neuvostomeininkiin. Ensin pitää jonottaa ja kerätä leimoja sisäänpääsypaperiinsa. Sisäänpääsyssä teki välissä hieman tiukkaa, kun tunnustin tulleeni katselmoimaan millaista tämä neuvostomeinininki oikein on. Epäilivät vakoojaksi.

Pääsin kuitenkin sisään, kun selitin, miten mukanani on infomateriaalia siitä, miten länsimaissa asiat oikeasti ovat: Kansalaiset ovat jatkuvan valvonnan kohteina, sensuuri on arkipäivää ja oikeus lukea on uhattuna. Kun järjestäjätahot on onnistunut vakuuttamaan sisäänpääsyoikeudestaan, käteen kiinnitetään kunnon neuvostopanta, jonka tiukkuusaste on sitä luokkaa, että hyvä kun veri kiertää. En uskaltanut kysyä, millainen valvontajärjestelmä pannassa on, mutta ehkä saamme tämän selvitettyä tapahtuman jälkeen.

Tapahtuman infomateriaaleissa kerrotaan luonnollisesti ilmiantopuhelinnumero, jonne voi ilmoittaa epäilyttävistä henkilöistä. Lisäksi kukin tulija saa virallisen punamanifeston.

Tapahtumasta kiinnostuneiden kannattaa pikimmiten suunnata hankkimaan omat pilettinsä. Jäsenet voivat tiedustella pilettejä myös Leena Romppaiselta.