Sonyn rootkit tekijänoikeusrikkomus?

Kuten jo useampikin lähde (esim WebWereld) mainitsevat, Sonyn käyttämän rootkit:in sisältä näyttää löytyvän LAME-projektin koodia:

Een computerexpert, van wie de naam bekend is bij de redactie, ontdekte dat op de cd Get Right With The Man van Van Zant strings uit de library version.c van Lame zit. Dit is op te maken uit de string: “http://www.mp3dev.org/”, “0.90”, “LAME3.95”, “3.95”, “3.95 “.

Jos tämä pitää paikkansa, Sony voi olla isommissa ongelmissa kuin arvaakaa. Vaikka LGPL:n ehdot eivät ole yhtä tiukat kuin GPL:n, on hyvin todennäköistä, että ko. rootkit ei niitä täytä. Näin koko ohjelmakoodia ei saisi levittää ja Sony olisi (heidän omaa retoriikkaansa käyttäen) varas ja piraatti. Ironia sikseen mutta kyseisestä virheestä voisi oikeasti koitua hyvin merkittävät seuraukset eli LAME:n kehittäjille olisi oikeus vaatia kaikkia “varastettua” koodia sisältäviä CD-levyjä tuhottavaksi, korvauksia sekä mahdollisesti jopa rikosoikeudellisia sanktioita asiasta vastanneille henkilöille.

Kun ottaa huomioon lisäksi Sonyn virheelliset väitteet tuotteeseen liittyvistä tietoturvariskeistä (ensimmäinen tuotetta hyväksikäyttävä haittaohjelma on jo löydetty), voidaan olla varmoja, että USA:ssa lakimiehillä on runsaasti töitä tiedossa.