EDRi-gram numero 9.20 ilmestyi 19.10.2011. Suomenkielisistä otsikoista on linkit englanninkielisiin (ja edelleen saksankielisiin) artikkeleihin.
* * *
Lentomatkustajien valvonta Euroopan toimintaviikon teemana
EDRin järjestämässä seminaarissa puhuttiin matkustajatietojen käytöstä sekä EU:n ja USA:n välisen asiaa koskevan sopimuksen oikeudellisesta asemasta.
ACTAn uusimmat käänteet Europarlamentissa
Läpinäkymättömästi ja epädemokraattisesti valmisteltu sopimusluonnos on lähdössä valiokuntien lausuntokierrokselle. EDRi ja TACD ovat tehneet mepeille suunnatun infovihkosen.
Saksan poliisia syytetään troijalaisen haittaohjelman käytöstä salakuuntelussa
Saksalainen EDRin jäsenjärjestö CCC on tutkinut ohjelmiston toimintaa.
Berlusconin salakuuntelulaki uhkaa verkkolehtiä
Lakiesitys kieltäisi julkaisemasta tallenteita puhelinkeskusteluista. Tarkoitus lienee estää mediaa paljastamasta poliitikkojen hämäräpuuhia.
Kaupallinen vakoiluohjelma hiipii Eurooppaan uudessa muodossa
Romanialainen operaattori tarjoaa palvelua, joka kerää tietoa ihmisten nettiselauksista ja myy sitä mainostajille. Samanlainen amerikkalainen ohjelmisto torjuttiin Britanniassa pari vuotta sitten.
EU:n tietosuojavaltuutetun lausunto netin neutraaliudesta ja yksityisyydestä
Hustinxinkaan mielestä operaattorit eivät saa rajoittaa tai hidastaa asiakkaidensa nettiliikennettä sisällön tai kohteen perusteella.
Europarlamentin lakipalvelu vahvistaa: ACTA voi olla laillinen tai ei
Tekstin sisältö on tulkinnanvarainen, eikä tulkintaa mahdollisesti selventäviä valmisteluasiakirjoja ole pakko julkaista. Ehkä.
PÄÄttökirjoitus: Belgiassa musiikkiteollisuus toimii tekijänoikeuslakia vastaan
Tekijänoikeusjärjestön vaatimuksesta oikeus määräsi operaattorit estämään pääsyn sivustolle thepiratebay.org. Pian ilmestyikin sivusto depiraatbaai.be, jolla toiminta jatkuu.
Toimintavinkkejä
– EDRiä voi nyt tukea Flattrin kautta
– Paras julkaisu yksityisyys- ja tietosuojaideoista palkitaan; ehdotuksia otetaan vastaan
* * *
Effin ja EDRin tiedotteissa esiintyvien outojen termien ja kirjainlyhenteiden selityksiä on koottu kryptoakronyymisanastoon.