Kutsu: Effin vaalipaneeli Turussa pe 4.3. | EFFI.org

Kutsu: Effin vaalipaneeli Turussa pe 4.3.

Kirjoittaja: Leena Romppainen, Maaliskuu 1, 2011 - 13:35.

Paikka: Mauno Koivisto -keskus, auditorio
Aika: perjantai 4. maaliskuuta klo 18-21

Filosofian tohtori Kai Kimppa haastaa Turun seudun eduskuntavaaliehdokkaita tiukoilla kysymyksillä tietoyhteiskunnasta ja sen tulevaisuudesta. Valtion tietoyhteiskuntahankkeet vaikuttavat meidän kaikkien arkipäivään, mutta millainen on lopputulos? Tervetuloa kuulemaan eduskuntaehdokkaiden näkemyksiä mm. seuraavista aiheista:

Onko Lex Nokia tuottanut ne hyödyt ja edut mitä siltä odotettiin? Ja mitä nämä edut oikeastaan olivatkaan? Käyttääkö kukaan virallisesti Lex Nokian valvontaoikeuksia?

Miksi edes kansanedustajat eivät tiedä ACTA-sopimuksesta mitään? Eikö demokratiassa myös kansalaisten pitäisi tietää? Wikileaks veti julkisen ja salaisen tiedon rajat kerralla uusiksi, mutta valtiovalta vakuuttaa, ettei mitään luottamuksellista tai tärkeää ole paljastunut. Millä perusteilla päätetään mikä tieto on julkista ja mikä ei? Miten edetä kohti avointa yhteiskuntaa?

Sähköinen resepti on kuin mikä tahansa tyypillinen valtion tai kuntien tietoyhteiskuntaprojekti: venyy, paukkuu ja kestää iän kaiken, mutta tuoko se mitään uutta tai hyödyllistä? Kannattiko oikeasti tuhlata kaikki tämä aika ja raha? Miten tietoyhteiskunta saadaan toimimaan paremmin?

Tervetuloa kuulemaan lisää ja kysymään myös omia kysymyksiä!

Paneelin osallistujina:
* Hansi Harjunharja, Vasemmisto
* Ilkka Kantola, SDP
* Jiri Keronen, Muutos 2011
* Jukka Tuohimetsä, Piraattipuolue
* Kimmo Hollmen, Kokoomus
* Lauri Heikkilä, Perussuomalaiset
* Mari Saario, Vihreät

Lisätietoja:
Kai Kimppa
Vaalipaneelin vetäjä
+358 44 060 1321

Leena Romppainen
Effin varapuheenjohtaja
+358 40 590 3031