Nokia vaatii taas teleurkintaoikeuksia

Kirjoittaja: Kai Puolamäki, Helmikuu 9, 2007 - 19:38.

Nokia vaatii taas teleurkintaoikeuksia

Tietokone-lehti uutisoi 9.2.2007, että Nokia Oyj vaatii näin vaalien kynnyksellä taas teleurkintaoikeuksia. Nokia haluaa muun muassa seurata, kuka lähettää sähköpostia kenelle ja mistä aiheesta silloin, kun viestinnän toinen osapuoli on Nokialla töissä.

Tietokone-lehden mukaan Suomessa on tullut julki vähän tietovuototapauksia. Teletunnistamistietojen väärinkäytöksiä sen sijaan on ollut. Äkkinäisempi voisi tästä päätellä, että lisäurkintaoikeuksia ei tarvita. Nokia on Tietokone-lehden mukaan kuitenkin päätynyt päinvastaiseen johtopäätökseen.

Liikenne- ja viestintäministeriö veti viime vuonna Lex Nokiaksi ristityn urkintalakiesityksen pois oikeuskanslerin tyrmättyä sen. Asiaa käsiteltiin Effin blogissa otsikolla Urkintalaki "Lex Nokia" viipaloituna. Effi kommentoi asiaa laajalti tiedotusvälineissä. Mainitun blogiartikkelin lopussa on aiheesta kattava linkkikokoelma.

Tämä tapaus on taas yksi enne siitä, että kerran tyrmätyillä lakiesityksillä on voimakas taipumus virvota - ainakin jos lakia haluavalla on syvät taskut.

Linkkejä


Tämä dokumentti on Public Domainia.