Mielenosoitus tekijänoikeuslain häpeärangaistusta vastaan

Masinointi.org järjestää Helsingissä mielenosoituksen valmisteluvaiheessa olevan ehdotuksen tekijänoikeusrikkomuksesta määrättävien häpeärangaistusten vastustamiseksi. Lisätietoja mielenosoituksesta on sivulla http://masinointi.org/mielenosoitus.html

(Mielenosoitusta suunniteltiin alunperin 16.3.2006, mutta se siirtyi muun muassa `lain eduskuntakäsittelyn lykkääntymisen`__ vuoksi.)

__ http://www.digitoday.fi/showPage.php?page_id=11&news_id=54397

Tekijänoikeuslakiin siis ehdotetaan lisättäväksi häpeärangaistusta: tekijänoikeuden rikkomisesta tuomitun pitäisi julkaista omalla kustannuksellaan lehti-ilmoitus tuomiostaan. Häpeärangaistus koskisi vain tekijänoikeutta rikkoneita, ei murhaajia tai muita vähäisempiä rikollisia. Lakia valmistelevan virkamiehen `Sami Sunilan mielestä tämä on “ihan normaalia tiedotustoimintaa”`__.

__ http://www.karihaakana.net/arkistot/2005/12/seuraava_entry_sisaeltaeae_voi.html

Effi on aikaisemmin antanut asiasta lausunnon__ ja lisäksi asiaa on käsitelty useampaan otteeseen Effin blogissa__. Asiasta on tietoa ja linkkejä myös muun muassa Digitodayn tekijänoikeusblogissa (`”Häpeälaki” etenee lähiviikkoina eduskuntaan 22.2.2006`__, `Lehti päättää häpeäilmoituksen julkaisusta 27.2.2006`__) .

__ http://www.effi.org/tekijanoikeus/lausunto2005-12-09.html
__ http://www.effi.org/blog/kai-2005-12-16.html
__ http://www.digitoday.fi/tekijanoikeus/?p=220
__ http://www.digitoday.fi/tekijanoikeus/?p=223

—–

Tämä dokumentti on `Public Domainia`__.

__ http://creativecommons.org/licenses/publicdomain