Mielenosoitus tekijänoikeuslain häpeärangaistusta vastaan

Kirjoittaja: Kai Puolamäki, Maaliskuu 15, 2006 - 10:57.

Masinointi.org järjestää Helsingissä mielenosoituksen valmisteluvaiheessa olevan ehdotuksen tekijänoikeusrikkomuksesta määrättävien häpeärangaistusten vastustamiseksi. Lisätietoja mielenosoituksesta on sivulla http://masinointi.org/mielenosoitus.html

(Mielenosoitusta suunniteltiin alunperin 16.3.2006, mutta se siirtyi muun muassa lain eduskuntakäsittelyn lykkääntymisen vuoksi.)

Tekijänoikeuslakiin siis ehdotetaan lisättäväksi häpeärangaistusta: tekijänoikeuden rikkomisesta tuomitun pitäisi julkaista omalla kustannuksellaan lehti-ilmoitus tuomiostaan. Häpeärangaistus koskisi vain tekijänoikeutta rikkoneita, ei murhaajia tai muita vähäisempiä rikollisia. Lakia valmistelevan virkamiehen Sami Sunilan mielestä tämä on "ihan normaalia tiedotustoimintaa".

Effi on aikaisemmin antanut asiasta lausunnon ja lisäksi asiaa on käsitelty useampaan otteeseen Effin blogissa. Asiasta on tietoa ja linkkejä myös muun muassa Digitodayn tekijänoikeusblogissa ("Häpeälaki" etenee lähiviikkoina eduskuntaan 22.2.2006, Lehti päättää häpeäilmoituksen julkaisusta 27.2.2006) .


Tämä dokumentti on Public Domainia.