Nettisensuuri etenee Australiassa | EFFI.org

Nettisensuuri etenee Australiassa

Kirjoittaja: Tapani Tarvainen, Joulukuu 15, 2009 - 21:37.

Australian hallitus on ilmoittanut aikovansa tehdä valtiollisen nettisuodatuksen pakolliseksi kaikille palvelintarjoajille, huolimatta testipilotin yhteydessä ilmenneistä ongelmista tai sananvapauden puolustajien kuten Electronic Frontiers Australian vastalauseista.

Tätä perustellaan mm. sillä, että "ISP-tasoista sisällönsuodatusta tehdään jo muissa maissa, mm. Kanadassa, Tanskassa, Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Britanniassa" ja "[Australian] hallitus haluaa varmistaa samantasoisen suojan Australian internet-käyttäjille"!

Australiassa sensuuria ei myöskään aiotakaan rajoittaa lapsipornoon, vaan suodatettavaksi on määritelty koko joukko muitakin asioita: "muun muassa eläimiin sekaantuminen, seksuaalinen väkivalta, rikoksenteko-ohjeet, väkivalta, huumeiden käyttö ja terrorismia edistävä aineisto".

Sensuroitavien asioiden lista on siis tarkoituksella jätetty avoimeksi, ja joukkoon on jo joutunut mm. eutanasiaa koskeva sivu ja useita uhkapelisivustoja - muistanemme, että Suomessakin on esitetty nettipokerin suodatusta - vastareaktiona right2bet-kampanja kerääkin nimiä nettivedonlyönnin vapauden puolesta.

Viitteitä on myös aikeista käyttää suodatusta tekijänoikeuspiratismia vastaan, kertoo The Register. Puhuiko joku kaltevasta pinnasta?

Päivitys 16.12.: aiheesta kertovat myös mm. Yahoo, BBC, The Independent, News24 ja Total Telecom.